A módszer tudományos leírása

A Premium Health diétás program az alábbi építőkövekből áll:

• Napi 3-szori étkezés, speciális gyógyászati célra szánt tápszer 
• Orvosi felügyelet, tanácsadás 
• Rendszeres mozgás 
• Testösszetétel mérés (BIA) 

Napi háromszori étkezés

Az inzulin és a glukagon a zsíranyagcserében központi szerepet betöltő hormon. Az inzulin anabolikusan hat: elősegíti a glükóz, a fehérje és a zsír beépülését, míg a glukagon katabolikus hatású: elősegíti a szervezetben raktározott zsír hasznosítását.

Az inzulin fontos hatása a lipolízis megakadályozása. Amíg az inzulin kifejti „cukorlebontó” hatását, addig meggátolja a zsírlebontást, azaz a glukagon szint alacsony. Ezért a szervezetben a zsír bontásának megkezdése csak 2-3 órával az inzulinszint csökkenése után lehetséges, amikor a glukagon szint emelkedni kezd.

Fontos tehát a diéta során az úgynevezett metabolikus szünet, hogy az inzulin szintet alacsonyan tartsuk, míg az emelkedett glukagon kifejtheti „zsírégető” hatását. Ahhoz, hogy ez optimális legyen, a két étkezés között 4-6 órának kell eltelnie, ez az időtartam, amíg a lipolízis optimális szinten tartható. Minden köztes étkezés, ami plusz kalória-bevitel – legyen az gyümölcs, rostos üdítő vagy alkohol – inzulinválaszt generál, és a lipolízis leáll, csökken a „zsír égetése”.

Ezen a testben lezajló folyamatokon alapul a 3 étkezés koncepciója. Ha egy nap csak háromszor juttatunk  táplálékot a szervezetbe, megteremtjük az ideális alapot a testzsír csökkentésére, hiszen ezáltal biztosítjuk a 4-6 órás „metabolikus szüneteket”.

Orvosi felügyelet

A Premium Health diéta programban az orvosi közreműködésnek nem csupán az a célja, hogy a páciens fizikai állapotát nyomon kövessük. Az orvosi felügyelet mellett az orvosi tanácsadásnak is legalább akkora szerepe van. Meggyőződésünk, hogy egyedül nem vagy csak nagyon nehezen lehet sikeresen lefogyni, és az elért eredményt megtartani. Mindezért az orvos pszichés támogatása a fogyókúra során kulcsfontosságú része a Premium Health diétás programnak.

Rendszeres mozgás

A mozgás a súlymegtartás és a testtömeg stabilizáció titka!

A testsúly-csökkentés fázisában elsősorban az étkezési szokásokra helyezzük a hangsúlyt. A páciens a diéta kezdetekor elég ha annyit mozog, amennyit előtte is – nem szükséges többet. Általában az emberek nagy része nem tud izmot építeni és súlyt csökkenteni egyszerre. Izom építéshez kalóriatöbblet szükséges, súlycsökkentéshez pedig kalóriahiány. A legtöbb túlsúlyos embernél a mozgás nem diétás módszer. Egészséges a mozgás, de általában nem csökkenti a súlyt, hanem izmot épít fel. Mozgás és kalóriahiány együttese izomleépítéshez szokott vezetni. A diéta alatti mozgási szokások viszont fontosak: gyalog vagy biciklivel a munkahelyre járni, bevásárolni; lépcső használata lift helyett, stb. Amikor a páciens már lefogyott  - 6-8 kilót - , szeretnénk őt motiválni mozgásra, gyors sétára, biciklizésre, úszásra, Nordic walking-ra. Azokon a napokon, amikor sportol a páciens, plusz kalóriabevitel szükséges (a PREMIUM termékek mellett). Egészség, önbizalom, erősödés, izomépítés, fiatalság szempontjából nagyon fontos a mozgás.  A súlymegtartás titka a mentorral – az orvossal – diéta utáni jó kapcsolattartás – és: A MOZGÁS.

Testösszetétel mérés

A testösszetétel mérés a Premium Health diétás program lényegi része, mivel az alábbiakat mind megtudjuk belőle, és további következtetéseket tudunk levonni, illetve ezeknek megfelelően tudjuk módosítani a programot.

• Testsúly 
• Aktív testsejttömeg (BCM) 
• Sejtarány 
• Zsírmentes tömeg (FFM) 
• Extracelluláris tömeg (ECM) 
• Body Cell Mass Index (BCMI) 
• Body Mass Index (BMI) 
• Zsírtömeg 
• Testfolyadék (TBW) 
• Extracelluláris víz (ECW) 
• % ECW a TBW-ből 
• Alapanyagcsere BMR 
• FFM hidratáltsága 

Egészséges speciális gyógyászati célra szánt tápszerek

A speciális gyógyászati célra szánt tápszer ugyancsak fontos építőeleme a Premium  diétának. 

Túlsúlyban szenvedők speciális, - a kezelőorvos által megállapított - étrenddel történő kezelésének kiegészítésére alkalmazható. A tápszer porból készült táplálék, alkalmazható elhízott diabétesz mellituszosok speciális étrendjének kiegészítésére is.

A PREMIUM DIET táplálkozási program szerint a PREMIUM REGULAR naponta 1-2 étkezés kiváltására alkalmas. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható. Alkalmas felnőttek és 14 éves kor felettiek számára.

A termékcímkéket megtekintheti itt: Premium termékcímkék
Egyes italporok táplálékallergiát és más különleges táplálkozási igényt is figyelembe vesznek. A speciális gyógyászati célra szánt tápszerekről további információkat a bal oldali menüpontokra kattintva talál.

A Premium diétás program pontosabb tudományos leírását ide kattintva tudja letölteni. 
 
 

Letölthető tanulmányok

Nemzetközi szaktekintélyek tanulmányait, illetve azok kivonatát tesszük közzé ezen az oldalon, mely tanulmányok egy része magyarul, egy része németül vagy angolul érhető el.

 

Termékrendelés

Ha felkeltették érdeklődését az itt található termékek, ezen a website-on is meg tudja őket rendelni: www.premiumshop.hu

 

Írjon nekünk!

Ha bármilyen kérdés merül fel a Premium website tartalmával kapcsolatban, esetleg további információra van szüksége, ide kattintva tud nekünk emailt írni. Ha más csatornákon lépne velünk kapcsolatba, kérjük, kattintson a Kapcsolat menüpontra jobb oldalt, felül.

 
 
 
 

Premium Diet
orvosi diétás program

Májdiéta

Premium Goodcare
termékek

Boso orvosi műszerek

Wellion termékek


 

 

Hírleveleinkből

Minden hónapban hírlevélben tájékoztatjuk az érdeklődő orvosokat a friss szakmai hírekről és a cégünkkel kapcsolatos újdonságokról.
 
 
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Feliratkozom