A kazeinről

Mely fehérjék alkalmasabbak izomtömeg felépítéséhez illetve megtartásához?

Az új receptúrás Premium Diet speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek kazeinnel készülnek. Nézzük csak, mi is az a kazein?
A legtöbb szakember egyetért abban, hogy a legjobb fehérjét a tejből nyerjük. Ez magába foglalja a tejsavó-fehérjét, kazeint, albumint vagy ezeknek a fehérjefajtáknak a kombinációját. A kazein segít növelni a zsírmentes izomtömeget és egyidőben zsírt leadni. A tejsavó-fehérje gyorsabban felszívódik, mint a kazein. És nem csak gyorsabban szívódik fel, hanem az aminosavak (elsősorban az elágazó láncú aminosav, a leucin) nagyobb részt vállalnak az energia-termelésben, mint a kazein aminosavai (beleértve a leucint). A kazein csökkenti az izomfehérje leépülését, amely fontos mozgás után vagy hipokalóriás táplálkozásnál (diéta). A lassú felszívódású fehérje (kazein) hasznosulása étkezés után jobb, mint a gyorsabb felszívódású fehérjéé (tejsavó-fehérje). A tejsavó-fehérje felhasználása gyors (elfogyasztás után az aminosav-szint a 20-40 perc után eléri a maximumát; körülbelül egy óra múlva befejeződik a felhasználás). A kazein sokkal lassabb, elfogyasztása után 3-4 óráig tart, míg az aminosav-szint a vérben eléri a maximumát. 
A lassú sebesség, amivel a kazein metabolizálódik, csökkenti a protein lebomlást. Így működik az anti-katabolizmus (nincs lebontó, disszimiláló természetű folyamat).
A tejsavó-fehérje ennek pontosan az ellenkezője. Az aminosavak gyors növekedése a vérben a fehérjeszintézis növekedéséhez vezet. Így ez elsősorban anabol.
A tejsavó-fehérje legjobban közvetlenül mozgás után hasznosul, amikor az izomzat nagyon gyorsan fel tud venni bármilyen típusú fehérjét, míg máskor egy lassú fehérje, mint a kazein megfelelőbb, amikor a felvétel a testszövetekben jobb.
Fontos, hogy a kazein lassabb emésztése előny, mivel a nitrogén egyensúlyt és az izomfelépítést, valamint az izom lebontásának megakadályozását javítja. A kutatások alapján proteinpor választásánál nézzük meg, melyik tartalmaz több kazeint.
 
 

Letölthető tanulmányok

Nemzetközi szaktekintélyek tanulmányait, illetve azok kivonatát tesszük közzé ezen az oldalon, mely tanulmányok egy része magyarul, egy része németül vagy angolul érhető el.

 

Termékrendelés

Ha felkeltették érdeklődését az itt található termékek, ezen a website-on is meg tudja őket rendelni: www.premiumshop.hu

 

Írjon nekünk!

Ha bármilyen kérdés merül fel a Premium website tartalmával kapcsolatban, esetleg további információra van szüksége, ide kattintva tud nekünk emailt írni. Ha más csatornákon lépne velünk kapcsolatba, kérjük, kattintson a Kapcsolat menüpontra jobb oldalt, felül.

 
 
 
 

Premium Diet
orvosi diétás program

Májdiéta

Premium Goodcare
termékek

Boso orvosi műszerek

Wellion termékek


 

 

Hírleveleinkből

Minden hónapban hírlevélben tájékoztatjuk az érdeklődő orvosokat a friss szakmai hírekről és a cégünkkel kapcsolatos újdonságokról.
 
 
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
 
Feliratkozom